• Storyn bakom Leo's

  Vår historia

  Allt började 2006 med en enkel vision – att skapa en mötesplats där familjer kan njuta av glädjen i lek och rörelse. Det visade sig vara den perfekta formeln. Idag är Leo’s Lekland Nordens största leklandskedja, med 65 anläggningar och en blick riktad mot Europa.

  Leo 2006 - 2015

  Resan börjar i Sverige och fortsätter under ett par år. 2011 förvärvas en norsk kedja med fem lekland och fortsätter i de två länderna fram till 2013 då Leo’s går in i Danmark och etablerar det första leklandet i Aalborg. I december 2014 etablerar Leo’s ett starkt partnerskap med Litorina för att ta kedjan till nästa nivå.

  Leo 2016 - nutid

  Förutom expansion i de länder som redan finns går Leo’s in i Finland och öppnar två lekland i Tammerfors och Kempele. Leo’s förvärvar 2017 leklandskedjan Andy’s och 2019 öppnar första leklandet i Tyskland.

  Säkerhet lekland

  Vår tidslinje

  2006
  Allt börjar i Luleå, Sverige. Grundarna Joakim Gunler och Jonas Rönnqvist ville skapa en plats för familjer med fokus på lek och rörelse.

  2007
  Det andra leklandet etableras i Umeå, Sverige.

  2008
  Etablering i Växjö.

  2009
  Etablering i Skellefteå och Kalmar.

  2010
  Etablering i Borås.

  2011
  Företaget förvärvar en norsk kedja med fem lekland. Leo’s etableras i Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø och Trondheim.

  Etableringar i Malmö, Bærum (Oslo) och Fredrikstad.

  2012
  Företaget etablerar sig i Bergen, Eskilstuna, Uppsala, Oslo (Ulsrud), Västerås.

  2013
  Leo’s går in i Danmark och etablerar det första leklandet i Aalborg.

  Utvidgning av det första leklandet i Luleå och etablering i Linköping.

  2014
  Det första leklandet i Stockholm (Arninge/Täby). Etablering i Jönköping.
  I december 2014 etablerar Leo’s ett starkt partnerskap med Litorina för att möjliggöra ytterligare expansion.

  2015
  Ett nytt koncept av bistron lanseras – Bistro Leo’s.
  Tre nya lekland etableras i Danmark – Odense, Aarhus och Köpenhamn (Herlev). I Sverige etableras ett lekland i Karlstad.

  2016
  Leo’s går in i Finland och öppnar två lekland i Tammerfors och Kempele. Expansionen fortsätter även i Sverige med fyra nya lekcenter – Malmö (Stora Bernstorp), Sundsvall, Helsingborg och Borlänge.
  En helt ny Bistromeny lanseras.

  2017
  Leo’s förvärvar lekcenterkedjan Andy’s och bygger om och omprofilerar lekcentren i Stockholm (Bromma och Barkarby). Ett lekland i Kungens Kurva, Stockholm etableras också. Stockholm har nu fyra lekcenter.

  Två lekcenter i Sverige (Umeå och Uppsala) får nya platser.
  Expansionen fortsätter i Finland, Jyväskylä och Lahtis, och Danmark, Ishøj (Köpenhamn).

  2018
  Det femte leklandet i Finland (Björneborg) etableras. I Sverige görs tre nya etableringar under första och andra kvartalet – Halmstad, Partille (Göteborg) och Länna (Stockholm).

  2019
  Fyra nya Leo’s etableras, två i Finland (Åbo och Esbo), ett i Sverige (Kristianstad) och ett i Tyskland (Bremen).

  Leo’s går in på en ny marknad genom att öppna vårt första lekland i norra Tyskland i staden Bremen. Öppningen blir en stor framgång – den bästa öppningsveckan i Leo’s historia. Vi har aldrig haft så många gäster under en öppningsvecka.

  2020
  Leo’s når en viktig milstolpe när vi öppnar vårt 50:e lekland i Mölndal, Göteborg (Sverige). Vi återöppnar även vårt lekland i Borås (Sverige) på en ny plats.

  Under pandemin var vi stängda i 100 dagar. Vi återöppnade med ett nytt digitalt entrésystem för att kunna möta restriktionerna under pandemin.

  2021
  Leo’s fortsätter expansionen i Göteborg (Sverige) och öppnar i Backaplan.

  2023
  Leo’s Group köper finska leklandskedjan HopLop med 16 anläggningar. Totalt har nu koncernen 65 lekland.