• 3-årskalas

  Barnkalas för 3-åringar

  Fyller ditt barn snart tre? Då är det dags att fira! Treårsdagen är en speciell händelse och en perfekt anledning att skapa minnen för både barnet och föräldrarna. Många väljer att arrangera ett 3-årskalas för att fira och det finns olika sätt att göra det på.

  Det allra första barnkalaset

  När barnet fyller tre år är det många som tar steget att bjuda in till sitt allra första barnkalas. Innan detta är det vanligt att endast bjuda in familj, släktingar och vänner till familjen, men vid 3-årsåldern är det många som tar steget att ordna ett barnkalas för barnets vänner. Det är populärt att bjuda in några få bästisar och även andra barn från förskolan – de som barnet leker mest med. Varför inte överraska med att bjuda in hela förskoleavdelningen?

  Lekar för 3-årskalas

  För treåringar behövs generellt inte så många strukturerade lekar – ibland kan det vara svårt för dem att förstå regler och vad som gäller. Dessutom trivs barn i den här åldern oftast bättre i mindre grupper. En tydlig trend för den här åldern är att det oftast är full fart. Treåringar älskar alla lekar som ger möjlighet till spring, hopp och bus!

  playcenter indoor

  Plats för 3-årskalas

  Om du inte vill ha barnkalaset hemma är Leo’s Lekland den perfekta platsen för 3-årskalaset. Då slipper du handla, planera och städa och dessutom älskar barnen att leka och ha kul på leklandet. På Leo’s kan barnen släppa loss sin energi och skapa oförglömliga minnen tillsammans. För barn i denna ålder är det viktigt med tillräckligt med plats för att kunna röra sig fritt, exempelvis genom att springa, hoppa, klättra och dansa. På Leo’s finns olika lekytor och aktiviteter som passar perfekt för de allra minsta gästerna i treårsåldern. Här kan barnen åka rutschkana tillsammans, hoppa på studsmattan och utforska Leo’s toddler area, speciellt anpassad för barn mellan ett och fem år.

  Temakalas

  Genom lek utvecklar barn sin fantasi. Populära teman för lek och rollekar inkluderar att leka prinsessa eller pirat, utforska olika världar som undervattensmiljöer eller rymden, samt att dansa till discomusik. På Leo's finns temarum för alla dessa äventyr – allt för att göra barnets första kalas perfekt och förverkliga deras drömkalas!

  Utforska Leo's kalasrum

  Mat till 3-årskalas

  Den perfekta kalasmaten för treåringar är oftast enkel mat som barn i den åldern gillar. När du bokar ett kalas på Leo’s finns färdiga kalasmenyer att välja bland. Utöver glass till efterrätt finns matiga alternativ som pannkakor, korv med bröd och hamburgare. Dessa ger barnen extra energi så att de orkar springa och leka på leklandet. Eftersom det oftast blir mycket sötsaker på kalaset är det populärt att servera något från våra matiga kalasmenyer. Det går även att skräddarsy menyerna med olika tillval för att det ska passa alla treåringar så bra som möjligt!

  Förälderns roll på 3-årskalas

  Treåringar älskar att leka och utforska, och det är viktigt att de kan göra det i en trygg miljö där de känner sig bekväma att släppa loss och ha roligt. Om du har eller har haft en treåring vet du att de kan vara ganska blyga och att det kan vara skrämmande för dem att vara utan mamma eller pappa. Barnen kan behöva stöd och ha med en förälder på kalaset för att våga sig på att leka och ha roligt, speciellt om kalaset är på en ny plats.

  Boka lektid årspass

  Drömmen att ha kalas på Leo’s

  Ett barnkalas på Leo’s är inte bara en fartfylld upplevelse, det är ett minne för livet. Under kalaset får treåringen sitta på en särskild födelsedagsstol med en  krona på huvudet. En kalaspåse ingår också som en present, och tillsammans med en förälder får barnet utforska Leo’s hemliga skattkammare. Födelsedagsbarnet och de andra treåringarna har även möjlighet att, beroende på dagen, träffa Leo, barnens favorit. Så många önskningar som går i uppfyllelse på en och samma dag – helt enkelt det ultimata barnkalaset!