• 5-årskalas

  Barnkalas för 5-åringar

  Fyller ditt barn snart fem? Då är det dags att bjuda in till kalas! När barnen fyller fem år har många kommit igång med barnkalas och det är vanligt att bjuda in sina kompisar från förskolan. Oavsett om det är barnets första barnkalas eller om ni haft eller varit på några innan så vill såklart många göra det till en speciell upplevelse. Att fylla fem är stort!

  Bjud in till 5-årskalas

  För barn i femårsåldern har vänner kommit att ta en större plats. Barnet har kanske fått en eller flera kompisar på förskolan som han eller hon vill bjuda in till kalas. I den här åldern är det också vanligare att barnet själv vill vara med och tycka till om kalaset – vilka ska komma, var ska ni ha kalaset och vad står på kalasmenyn. Ibland har barnen varit på någon annans kalas och vill ha ett själv. Genom att lyssna in barnet och låta barnet få göra några små val kan barnkalaset bli en fantastisk upplevelse för såväl födelsedagsbarn, kalasgäster och föräldrar.

  Boka kalas på lekland

  Lekar för 5-årskalaset

  I den här åldern utvecklas både barnets personlighet och utveckling. Rörelse och lek är extra viktigt! Ni som har eller har haft en femåring vet att barn i den här ålder älskar att röra på sig och sitter sällan stilla. De hoppar, springer och utmanar i nya höjder på klätterställningen. Femåringar älskar att leka och utforska och det är viktigt de kan göra det i en miljö där de känner sig trygga nog att släppa loss och ha kul!

  Plats för 5-årskalas

  Om du inte vill ha barnkalas hemma så är Leo’s Lekland en perfekt plats för 5-årskalaset. Då slipper du handla, planera och städa och dessutom älskar barnen att leka och ha kul på leklandet. Ett kalas på Leo’s Lekland brukar vara rena drömmen! På leklandet kan barnen släppa loss sin energi och ha en oförglömlig upplevelse tillsammans. Barn i den här åldern behöver plats för att kunna röra sig fritt – springa, hoppa, klättra och dansa. På Leo’s finns tusentals kvadratmeter lekyta och massor av roliga aktiviteter. Klättra i klätterställningar, åk rutschkanor och spring runt och låt fantasin flöda fritt. Under ett kalas på Leo’s brukar barnen röra på sig ordentligt!

  Temakalas

  Med hjälp av lek utvecklar barn sin fantasi. Populära teman för lek och rollekar är att leka prinsessa eller pirat, olika teman som undervattensvärldar, rymden eller att dansa till discomusik. På Leo's har vi temarum för allt detta – allt för att göra livets första kalas perfekt och barnets drömkalas!

  Utforska Leo's kalasrum

  Mat till 5-årskalas

  I den här åldern brukar ofta barnen själva vilja vara med och bestämma vad de ska äta. Barn i den här åldern kan även bli lite kräsna när det gäller maten, och därför blir det extra viktigt att servera kalasmat som barnen tycker om. Den perfekta kalasmaten för femåringar är oftast enkel mat som barn i den åldern gillar. Om du bokar ett kalas på Leo’s så har vi färdiga kalasmenyer att välja bland. Förutom glass till efterrätt kan ni välja på matiga alternativ som pannkakor, korv med bröd och hamburgare. Det ger barnen lite extra energi så att de orkar springa och röra på sig ute på leklandet. På kalas blir det ofta mycket sötsaker och att servera något av våra matiga kalasmenyer brukar därför vara populärt.

  Förälderns roll på 5-årskalas

  Under femårskalas är det en del föräldrar som lämnar barnet på kalaset för första gången. Innan är det väldigt vanligt att ha en förälder, vän eller släkting med sig. Barn i den här åldern behöver mycket trygghet och det är individuellt vad som passar er familj bäst.

  Om ni har ert kalas på Leo’s Lekland är föräldrar välkomna att vara med både i kalasrummet och ute i leklandet. Allt för att barnet ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt.

  Boka lektid årspass

  Drömmen att ha kalas på Leo’s

  Ett kalas på Leo’s Lekland är för många femåringar en riktig dröm! Kanske har de själva varit på någon förskolekompis kalas på Leo’s eller bara varit där och lekt. Och ett kalas på Leo’s är inte bara en fartfylld upplevelse, det är ett minne för livet. Under kalaset får femåringen sitta på en speciell födelsedagsstol och ha krona på huvudet. Det ingår även en kalaspåse som present och barnet får, tillsammans med sin förälder, gå in i Leo’s hemliga skattkammare. Födelsedagsbarnet och de andra femåringarna kan även, beroende på dag, få träffa barnens favorit Leo. Så många önskningar som går i uppfyllelse på en och samma dag – helt enkelt det ultimata barnkalaset för den blivande femåringen!