• Tips för ett aktivt sommarlov

  Roliga aktiviteter med barn i sommar

  Sommarlovet är äntligen här, vilket innebär fantastiska dagar fyllda med roliga aktiviteter. Dagarna är långa och barnen fulla av energi och upptäckarlust. Att hålla dem aktiva är både roligt och viktigt för deras hälsa och välmående, men ibland kan det vara en utmaning att hitta på saker att göra. Därför har vi samlat våra bästa tips för en aktiv sommar som garanterar kvalitetsstund med familjen och såklart massor av rörelse och glädje.

  Familjeaktiviteter utomhus – ta med leken ut i sommar

  Sommaren erbjuder massor av möjligheter till utomhuslek och aktivitet. Här är några idéer för hur du kan få in mer rörelse och glädje under sommaren.

  Spring och cykla

  Cykling och löpning är utmärkta sätt att hålla barnen aktiva. Planera en cykeltur till en vacker plats eller ta en springtur genom grannskapet. Varför inte låta barnen cykla bredvid dig när du springer? Kombinera detta med lekar i trädgården, som hinderbanor eller stafetter. Det är inte bara roligt utan hjälper också barnen att utveckla sina motoriska färdigheter och bygga upp konditionen.

  Utflykter med fantasi och äventyr

  Utflykter behöver inte vara komplicerade. Gör en dagsutflykt till en park, kulle eller närliggande skog. Genom att använda lek och fantasi kan ni låtsas att ni är ute på ett spännande äventyr som skattjakt i djungeln. Packa en picknickkorg och tillbringa dagen med att utforska och leka tillsammans.

  Utomhusspel och lekar i trädgården

  Ordna olika utomhusspel och aktiviteter som kurragömma, fotboll eller frisbee. Dessa klassiska lekar är alltid populära och håller barnen aktiva och engagerade. Förvandla din trädgård till en äventyrsplats genom att skapa en skattjakt eller en hinderbana. Använd enkla material som rep, koner och hopprep för att bygga hinder som barnen kan klättra över, krypa under och hoppa igenom. Barnen kommer att älska det!

  Besök barnens favorit-lekland

  Sommardagar på stranden är fantastiska, men ibland kan det vara skönt att ta en paus från att smörja in solskyddsfaktor och att fälla upp strandtält. Kom och utforska vårt lekparadis och tusentals kvadratmeter lekyta. Våra lekland är utformade för att ge barnen en säker och spännande miljö att leka i och för att få utlopp för sin energi.

  Lekland i Sverige

  Ute och reser längs vägarna i sommar? Att köra långt med barn kan ibland vara utmanande så gör en avstickare från resan eller stanna längs vägen för att låta barnen springa av sig. Oavsett om du reser i Sverige eller i våra grannländer kan ni stanna och leka på ett nytt Leo’s i sommar. Du vet väl att våra lekland finns på 27 ställen i Sverige och även i Norge, Danmark, Finland och Tyskland? Upptäck ett nytt Leo’s i sommar!

  Dåligt väder? Ingen panik!

  Vi vet alla att det svenska sommarvädret kan vara oförutsägbar och att det kan vara svårt att planera in sommaraktiviteter. Bara lugn, det är inget ni behöver bry er om! På Leo’s är det alltid perfekt väder för lek, bus och rörelse. Så även om vädret inte är på din sida är Leo’s Lekland den perfekta platsen för att låta barnen springa av sig. Här finns tusentals kvadratmeter lekyta att utforska, oavsett om det regnar eller solen skiner.

  Föräldraledig på sommaren

  Sommaren är lång och många väljer att ta ut föräldraledighet för att få så mycket ledig tid som möjligt tillsammans med barnen under sommarlovet. Oavsett hur många veckor ni är lediga tillsammans i sommar kan det kännas som ett projekt att fylla dagarna med aktiviteter som barnen tycker är oroliga. Planera ett besök på Leo’s så säkrar du en dag fylld med lek och bus. På leklandet finns det tusentals kvadratmeter lekyta att utforska och du får dessutom värdefull kvalitetstid tillsammans med ditt barn.

  Lek hela sommaren på barnens favorit-lekland

  Köp Leo’s Sommarpass för den bästa sommaren full av lek och rörelse. För bara 499 kr kan barnen leka så mycket de vill fram till den 11 augusti. Säkra en aktiv och rolig sommar med massor av lek, oavsett väder. Passen finns i begränsat antal, så först till kvarn!

  Sommarlovet är en tid för äventyr och nya upplevelser. Genom att följa dessa tips kan du se till att dina barn får ett aktivt, roligt och oförglömligt sommarlov. Vi ser fram emot att välkomna dig och din familj till Leo’s för en fartfylld sommar fylld med massor av lek, skratt och rörelse!