• 4-årskalas

  Barnkalas för 4-åringar

  Fyller ditt barn fyra år och ni vill fira det med ett barnkalas? Vi har de bästa kalastipsen för 4-årskalaset.

  Bjud in till 4-årskalas

  När barnet fyller fyra år är det många som tar steget att bjuda in till livets första barnkalas. Innan dess är det vanligt att bara bjuda in familj, släktingar och vänner till familjen. Det är fortfarande populärt att bjuda in några få bästa kompisar och vänner till familjen, men även andra barn från förskolan – några som barnet leker med mest, eller varför inte bjuda in hela förskoleavdelningen.

  Lekar för 4-årskalaset

  I början av förskoleåldern är leken viktig och det gäller speciellt för kalas. I fyraårsåldern behärskar barn sina rörelser bättre – de blir säkrar i sina rörelser och sin koordination, kan hoppa och utmanar i klättring. Fyraåringar älskar att röra på sig och sitter sällan stilla! Det blir därför extra viktigt att erbjuda stora ytor där barnen kan springa, hoppa och klättra. De älskar att leka och utforska och det är viktigt de kan göra det i en miljö där de känner sig trygga nog att släppa loss och ha kul. En tydlig trend för den här åldern är att det oftast är full fart.

  Plats för 4-årskalas

  Om du inte vill ha barnkalas hemma så är Leo’s Lekland en perfekt plats för 4-årskalaset. Då slipper du handla, planera och städa och dessutom älskar barnen att leka och ha kul på leklandet. På Leo’s kan barnen släppa loss sin energi och ha en oförglömlig upplevelse tillsammans. Barn i den här åldern behöver plats för att kunna röra sig ordentligt, till exempel springa, hoppa, klättra och dansa. På Leo’s finns olika lekytor och aktiviteter som passar perfekt för de allra minsta gästerna i fyrarsåldern. Barnen kan åka rutschkana tillsammans, hoppa studsmatta och utforska Leo’s toddler area för barn mellan 1-5 år.

  Temakalas

  Med hjälp av lek utvecklar barn sin fantasi. Populära teman för lek och rollekar är att leka prinsessa eller pirat, olika teman som undervattensvärldar, rymden eller att dansa till discomusik. På Leo's har vi temarum för allt detta – allt för att göra livets första kalas perfekt och barnets drömkalas!

  Utforska Leo's kalasrum

  Mat till 4-årskalas

  Den perfekta kalasmaten för fyraåringar är oftast enkel mat som barn i den åldern gillar. Om du bokar ett kalas på Leo’s så har vi färdiga kalasmenyer att välja bland. Förutom glass till efterrätt kan ni välja på matiga alternativ som pannkakor, korv med bröd och hamburgare. Det ger barnen lite extra energi så att de orkar springa och röra på sig ute på leklandet. På kalas blir det ofta mycket sötsaker och att servera något av våra matiga kalasmenyer brukar därför vara populärt.

  Under ett kalas på Leo’s samlas alla barn i något av våra rum för temakalas – så som isprinsess- eller piratrummet för att fika och fira tillsammans. Det går även att skräddarsy menyerna med olika tillval för att det ska passa alla fyraåringar så bra som möjligt!

  Förälderns roll på 4-årskalas

  När barnen är i runt fyra år brukar så gott som alltid en förälder, vän eller släkting följa med barnet på kalaset. I den här åldern behöver barnen trygghet från en närastående för att ta steget att våga leka och ha kul med kompisarna, speciellt om det är på en helt ny plats.

  Om ni har ert kalas på Leo’s Lekland är föräldrar välkomna att vara med både i kalasrummet och ute i leklandet. Allt för att barnet ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt.

  Boka lektid årspass

  Drömmen att ha kalas på Leo’s

  Ett barnkalas på Leo’s  är inte bara en fartfylld upplevelse, det är ett minne för livet. Under kalaset får fyraåringen sitta på en speciell födelsedagsstol och ha Leo’s krona på huvudet. Det ingår en kalaspåse som present och barnet får, tillsammans med sin förälder, gå in i Leo’s hemliga skattkammare. Födelsedagsbarnet och de andra fyraåringarna kan även, beroende på dag, få träffa barnens favorit Leo. Så många önskningar som går i uppfyllelse på en och samma dag – helt enkelt det ultimata barnkalaset för den blivande fyraåringen!